Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronet
  • 02.01.2021. 13:30

Započela dostava Odluka o ostvarivanju prava na izravna plaćanja i IAKS mjere

Odluke se dostavljaju preko zaštićene mrežne aplikacije – AGRONET, navode iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Depositphotos/goodluz
  • 3.847
  • 327
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s procesom donošenja Odluka o ostvarivanju prava na izravna plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu. Dostavljaju ih preko zaštićene mrežne aplikacije – AGRONET.

Kako pojašnjavaju, korisnici aplikaciji mogu pristupiti putem stranice Agencije za plaćanja i svog korisničkog imena i zaporke ili poljoprivredne iskaznice, te u izborniku pod naslovom "Odluke" pogledati dostavljeno o ostvarivanju prava za svoje gospodarstvo.

"Ako nisu u mogućnosti sami pristupiti, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama APPRRR-a prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom u podružnicu s korisničkim imenom i zaporkom za pristup", navode.

Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti prigovor Ministarstvu putem Agencije za plaćanja neposredno u pisanom obliku ili poštom u roku od 30 dana od dana postavljanja Odluka o ostvarivanju prava.

"U slučaju da se promjene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija donosi novu Odluku i dostavlja ju na AGRONET sustav", stoji dalje

Podsjećaju sve korisnike izravnih plaćanja da pomoću tog sustava osim elektroničkog popunjavanja zahtjeva za potporu, mogu pregledati i provjeriti podatke vezane uz:

  1. Upisnik poljoprivrednika,
  2. ARKOD sustav (Sustav za evidenciju korištenja poljoprivrednog  zemljišta),
  3. Registar prava na plaćanja,
  4. JRDŽ (Jedinstveni registar domaćih životinja),
  5. Odluke o ostvarivanju prava ili Privremeni izračun ako Odluka o ostvarivanju prava još nije donesena,
  6. Arhivu podnesenih zahtjeva 5 godina unazad
  7. Izvještaj kontrole na terenu
  8. Monitoring – obavijesti praćenja poljoprivredne aktivnosti

Tagovi

AGRONET Potpore Izravne potpore APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]