Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU Fondovi
  • 07.10.2019. 13:30
  • Šibensko-kninska, Šibenik

Zahvaljujući Programu ruralnog razvoja više od 4.000 novostvorenih radnih mjesta

Prezentaciju iskorištenosti EU fondova iz sektora poljoprivrede i ribarstva na Danima regionalnog razvoja predstavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Foto: Depositphoto/VitalikRadko
  • 805
  • 51
  • 0

Šibenik je ovaj vikend bio u znaku EU fondova. Naime, dok je u nedjelju održan Sajam EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, u subotu su održani Dani regionalnog razvoja. 

Prezentaciju iskorištenosti EU fondova iz sektora poljoprivrede i ribarstva na Danima regionalnog razvoja predstavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

"Program ruralnog razvoja daje veliki doprinos ujednačenom razvoju regija u Republici Hrvatskoj. Za investicije u lokalnu infrastrukturu, vodovode, kanalizacijsku mrežu i sustave za pročišćavanje otpadnih voda kao i ulaganja u nerazvrstane ceste, groblja, društvene domove, sportske objekte i dječje vrtiće jedan od osnovnih kriterija pri rangiranju je indeks razvijenosti i broj stanovnika jedinice lokalne samouprave.

Potrebe su velike, želja i planova ne nedostaje. Možda je upravo ključ toliko visokog stupnja povlačenja sredstava da su fondovi kojima raspolaže Ministarstvo poljoprivrede uvijek na prvom mjestu po iskorištenosti u Hrvatskoj", naglasila je ministrica Vučković u Šibeniku, navodi se na stranici Ministarstva.

Ministrica Vučković predstavila je iskorištenost Programa ruralnog razvoja 

Cijelu prezentaciju ministrice Vučković možete pogledati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

EU fondovi Ruralni razvoj Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.