Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalni program
  • 20.12.2022. 16:30

Za toplokrvne pasmine konja isplaćena potpora vrijedna 1,24 milijuna kuna

Očekivani rezultat provedbe mjera je povećanje broja uzgojno valjanih kvalitetnih toplokrvnih pasmina, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/BiancaGrueneberg
  • 1.406
  • 76
  • 0

Isplaćena je potpora za 2021. godinu u visini od 1,24 milijuna kuna za četiri podmjere Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj 2021. - 2025., objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako podsjećaju, petogodišnji Nacionalni program potpora donijela je Vlada 2021. godine, ukupno je vrijedan 6,2 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini uvećanje za dodatnih 240 tisuća kuna po godini provedbe u odnosu na prethodni program.

Njime se potiče uzgoj rasplodnih toplokrvnih pastuha i kobila, organizacija konjičkih natjecanja u Hrvatskoj, a od 2021. godine uvrštena je i nova mjera testiranja radne sposobnosti grla na sportskim natjecanjima kao poticaj vlasnicima na uključivanje najkvalitetnijih grla u konjička natjecanja. 

"Očekivani rezultat provedbe mjera je povećanje broja uzgojno valjanih kvalitetnih toplokrvnih pasmina čiji predstavnici se koriste za neko od konjičkih natjecanja u Republici Hrvatskoj", zaključuju iz Ministarstva. 

Inače, pasmine i uzgojni tipovi konja obuhvaćeni ovim Programom su Alkar, Arapski konj, Arapski punokrvnjak, Engleski punokrvnjak, Gidran, Haflinger, Hrvatski kasač, Hrvatski toplokrvnjak, Hrvatski športski konj i Trakehner. 


Tagovi

Toplokrvne pasmine konja Uzgoj konja Potpora Nacionalni program


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#Rakija connecting people 😎