Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 01.07.2021. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Vrgorac

Za štete od poplave na području grada Vrgorca osigurano pola milijuna kuna

U javnom savjetovanju je Nacrt prijedloga programa potpore za sanaciju šteta u poljoprivredi uzrokovanih poplavom na području ovoga grada.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
  • 114
  • 337
  • 0

Nacrt prijedloga Programa potpore za sanaciju šteta u poljoprivredi uzrokovanih poplavom na području grada Vrgorca u javnom je savjetovanju, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode, štete od poplave koja je pogodila ovo područje, točnije naselja Banja, Dusina, Draževitići, Kokorići, Kotezi, Orah, Podprolog, Veliki Prolog, Umčani, Vrgorac i Vina u prosincu prošle godine odnose se na poljoprivredne kulture češnjak, luk i jagode te trajne nasade breskve, jabuke, nektarine, šljive i kruške.

Cilj Programa je poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli štetu od poplava kroz jedinični iznos potpore po površini osigurati zadržavanje i nastavak poljoprivredne proizvodnje na poljoprivrednim površinama koje su bile prekrivene vodom što je uzrokovalo degradaciju poljoprivrednih površina, gubitak prinosa, pojavu biljnih bolesti i gubitak proizvodnog potencijala kod trajnih nasada.

Za provedbu Programa osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 500.000,00 kuna.

Korisnici potpore su poljoprivrednici iz spomenutih područja, upisani u Upisnik poljoprivrednika za površine na kojima proizvode spomenute kulture, a koji su podnijeli zahtjev za potporu u okviru ovog Programa Agenciji za plaćanja u poljoprivredi i ribarstvu i ruralnom razvoju.

"Iznos potpore utvrđuje se razmjerno prijavama proizvođača poljoprivrednih kultura“, stoji u nacrtu.

Više informacija o savjetovanju potražite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 16. srpnja 2021. godine.


Tagovi

Poplava Grad Vrgorac Štete Savjetovanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.