Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 07.01.2018. 12:00

Za sprječavanje štete od divljači lovcima 380.000 kuna

Planira se i smanjenje broja lisica i čagljeva.

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 1.030
  • 49
  • 0

Za sprječavanje štete od divljači i smanjenje broja lisica i čagljeva, Ministarstvo će poljoprivrede lovačkim društvima dodijeliti 380 tisuća kuna.

Naime, kako navode na svojoj stranici, "na temelju Odluka sukladno Natječaju za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači u 2017. godini, Ministarstvo poljoprivrede će dodijeliti sredstva za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači u 2017. godini. Sredstva su namijenjena za pokrivanje troškova nabave električnih pastira u cilju sprječavanja šteta od divljači u lovištima na području Hrvatske. Na Natječaju je 35 lovačkih udruženja i društava dobilo ukupno 211.047,83 kn sredstava za ovu namjenu".

Isto tako, dodaju, temeljem Odluka sukladno Natječaju za sufinanciranje smanjenja brojnog stanja divljači predatora u 2017. godini, Ministarstvo poljoprivrede će dodijeliti sredstva za smanjenje lisice (Vulpes vulpes L.) i čaglja (Canis aureus L.) u 2017. za proteklu lovnu godinu 2016./2017. Cilj je povećanje broja jedinki drugih vrsta divljači radi ostvarivanja matičnih fondova divljači, kao i održavanje dobrog zdravstvenog stanja. Ukupno 34 lovačkih udruženja i društava dobilo je 176.700,00 kn sredstava za ovu namjenu, zaključuju iz ministarstva.

Foto: Pixabay/StockSnap


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Lovačka društva Divljač Šteta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]