Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 05.04.2023. 10:30

Za preradu drva i proizvodnju namještaja četiri milijuna eura

Prijedlog Programa potpora za preradu drva i proizvodnju namještaja pušten je u javno savjetovanje.

Foto: Depositphotos/guruxox
  • 1.452
  • 81
  • 0

Prijedlog Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Republike Hrvatske za 2023., pušten je u javno savjetovanje.

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede vrijedan je gotovo četiri milijuna eura.

Tko su prihvatljivi korisnici?

Predmet Programa je dodjela potpora mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima (trgovačko društvo i obrt) u obliku namjenskih bespovratnih sredstava za ulaganja u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Gornja granica potpore male vrijednosti koja se po državi članici dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200 tisuća eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Četiri su provedbene mjere

U prvoj provedbenoj mjeri prihvatljivi troškovi su: strojevi, postrojenja (pilansko postrojenje, sušionica, parionica i slično) te s njima povezani troškovi dopreme, montaže, puštanja u probni rad i edukacija isključivo od istog dobavljača. Ukupan iznos sredstava je dva milijuna eura.

Druga mjera pokriva troškove izgradnje, adaptacije, rekonstrukcije jednog objekta, a ukupan iznos sredstava je 1,5 milijuna eura.

Treća mjera se odnosi na ulaganje u informacijsku i komunikacijske tehnologije. Prihvatljivi troškovi su softveri i aplikacije te njihova nadogradnja. Za to je osigurano 181.684 eura. Dok je posljednja mjera ona za sudjelovanje na sajmu ili izložbi za što je osigurano 300 tisuća eura.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 18. travnja 2023., napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Prerada drva Proizvodnja namještaja Potpore Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]