Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekogranična suradnja
  • 25.10.2022. 13:30

Za osam županija 80 milijuna eura - koji projekti će biti sufinancirani?

Prijavitelji na ovom pozivu moći će ostvariti sufinanciranje projekta u iznosu od 80 posto, najavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Foto: Depositphotos/zestmarina
  • 1.960
  • 110
  • 0

Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.-2027. odobren je od strane Europske komisije 10. kolovoza 2022. godine, a njegova ukupna sredstva iznose 172,98 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prvi poziv za programsko razdoblje iznosi 80 milijuna eura, a obuhvatit će 8 županija. Riječ je o Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj te Zadarskoj.

"Projekti koji će biti sufinancirani odnosit će se na održiv rast u plavoj ekonomiji, pomorski i multimodalni transport, kulturu i turizam za održiv razvoj te promicanje prilagodbi klimatskim promjenama te jačanje i očuvanje prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture", pojasnili su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kako navode, stopa sufinanciranja ovog poziva iznosit će 80 posto. 

Na ovaj poziv mogu se prijaviti nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela i njihova udruženja, javnopravna tijela, neprofitne, profitne te međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU te prema međunarodnom pravu i škole te obrazovne ustanove.

"Uvjerena sam da će program dobiti veliki broj kvalitetnih projektnih prijedloga od kojih će najbolji projekti biti ugovoreni i uspješno realizirani", poručila je ministrica reginalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak na početnoj konferenciji Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027. u Veneciji gdje je najavila prvi poziv za novo programsko razdoblje.


Tagovi

Prekogranična suradnja Nataša Tramišak Projekti Sunfinanciranje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]