Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 01.07.2022. 16:30

Za opremanje posrednika u lancu doniranja i banke hrane 30 milijuna kuna

Sredstva su osigurana iz instrumenta "NextGenerationEU", a prijave se podnose od 1. kolovoza.

Foto: Depositphotos/kasto
  • 695
  • 87
  • 0

U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027., mjere unapređenja sustava doniranja hrane RH, objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, za provedbu su osigurana EU sredstva iz instrumenta "NextGenerationEU" u iznosu od 30 milijuna kuna, pri čemu je 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, a 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane. 

Bespovratna sredstva namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju na relaciji posrednik-krajnji primatelj te banke hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju na relaciji donator-posrednik.

Potpora se isplaćuje u obliku bespovratnih sredstava u iznosu do 100 posto prihvatljivih troškova, a prijave je moguće podnositi u razdoblju od 1. kolovoza do 28. rujna 2022. godine, napominju iz Ministarstva.

Projektni prijedlozi podnose se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku, a sva natječajna dokumentacija je dostupna ovdje.


Tagovi

Javni poziv Doniranje hrane Banke hrane Ministarstvo poljoprivrede Bespovratna sredstva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)