Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podmjera 4.1.
  • 24.03.2021. 11:00
  • Međimurska, Belica

Za izgradnju skladišta za krumpir uručeno 12 ugovora vrijednih 53 milijuna kuna

Radi se o sredstvima za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva – restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti".

Foto: Bigstock/ Tatyana Sharkadiy
  • 390
  • 254
  • 0

Uručeno je 12 ugovora proizvođačima Međimurske i Varaždinske županije ukupne vrijednosti odobrene potpore 53 milijuna kuna za izgradnju skladišta za krumpir, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ugovore je uručio državni tajnik Zdravko Tušek, a radi se o sredstvima za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva – restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti".

Skladišta se, navode, grade u skladu s europskim standardima, a ukupna vrijednost tih projekata je 78,5 milijuna kuna.

"Nije ovdje samo riječ o izgradnji skladišta, već i o ujedinjenju naših poljoprivrednika jer nam je to nedostajalo. Proizvođačke organizacije se okreću budućnosti daljnje proizvodnje i time osiguravamo opstanak ove proizvodnje za našu djecu i unuke“, izjavio je tom prilikom predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira Damir Mesarić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je kako je ministrica poljoprivrede Marija Vučković baš u Međimurskoj županiji, u Svetom Martinu na Muri organizirala Prve dane hrvatske poljoprivrede, što potvrđuje da je ministarstvo prepoznalo koliko je Međimurje bitno za razvoj nacionalnog agrara.

Istaknuo je kako vjeruje da će se kroz mnoge druge projekte nastaviti tim smjerom i omogućiti svim proizvođačima da kvalitetnije posluju, kvalitetnije rade, da budu uz potrebe hrvatskog tržišta i izvozno orijentirani te da pridonose razvoju hrvatskoga gospodarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Podmjera 4.1. Ugovori Skladištenje krumpira Vlada RH Damir Mesarić Međimurska županija Varaždinska županija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]