Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Operacije 4.2.1
  • 09.04.2022. 16:30

Za izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" – male klaonice.

Foto: Depositphotos/joasouza
  • 870
  • 160
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" – male klaonice iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, pušten je u javno savjetovanje.

"Svrha Natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju/rekonstrukciju malih klaonica s ili bez opremanja/kupnju onih pokretnih", pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako stoji u nacrtu, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je 20 milijuna kuna. Dok je visina po projektu od 15 tisuća do 200 tisuća eura. Intenzitet potpore je do 50 posto.

Također, navodi se da korisnik ne smije s odabranim ponuditeljima sklapati obvezujuće odnose (ugovore, narudžbenice, izjave o prihvaćanju ponuda, plaćanje akontacija, davanje kapare i sl.) niti započeti s realizacijom nabave (kupnja opreme, početak gradnje i sl.) prije podnošenja zahtjeva za potporu, osim za opće troškove i ulaganja u kupnju zemljišta i/ili objekata.

Male klaonice: Kako dobiti odobrenje i koje su dopuštene aktivnosti?

Više informacija pronađite ovdje ili u dokumentu ispod teksta.  

Savjetovanje je otvoreno do 22.4.2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Dokumenti


Tagovi

Male klaonice Javno savjetovanje Tip operacije 4.2.1 Mjera 4 Potpore Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijedlog za vikend! Muzej bećarca u Pleternici mjesto je na kojem ćete puno naučiti, zabaviti se, vratiti u prošlost, uz pomoć tehnologije postati i sami bećaruša ili bećar, otkriti kakve veze ima bećarac i repanje... Ma ovo je zabava za č... Više [+]