• Prerada drva
  • 22.01.2021. 15:00

Za drvoprerađivače na potresom pogođenim područjima osigurano 10 milijuna kuna

Sredstva će se dodjeljivati do 100% iznosa prihvatljivog troška uz najviši iznos potpore po jednom poduzetniku od 750.000 kuna.

Foto: Bigstock/ ako photography (ilustracija)
  • 160
  • 19
  • 0

Za drvoprerađivače na potresom pogođenim područjima osigurano je 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sanaciju šteta na proizvodnoj tehnologiji i opremi, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i proizvodno - poslovnom objektu, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode u priopćenju, i poduzetnici djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja pretrpjeli su štete uslijed kojih je došlo do smanjenja ili obustave njihove gospodarske aktivnosti, a gledajući njihovu važnost za ova razorena područja koja su slabo naseljena i ekonomski nerazvijena, potrebno je sanirati štete radi nastavljanja proizvodnje i opstanka.

U kontekstu pomoći ove Vlade, pojašnjavaju iz Ministarstva, dodjeljivat će se bespovratna sredstva (potpore male vrijednosti) poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja s proizvodnjom na ovom području za sanaciju šteta na proizvodnim kapacitetima nastalih kao posljedica potresa.

"Sredstva će se dodjeljivati do 100% iznosa prihvatljivog troška uz najviši iznos potpore po jednom poduzetniku od 750.000,00 kuna“, stoji u priopćenju.

U cilju pravovremenosti i efikasnog ostvarivanja prava, pozivaju poduzetnike na utvrđivanje štete i ishođenje, potrebnog za apliciranje na javni natječaj, Nalaza i mišljenja vještaka, ovlaštenog za procjenjivanje štete iz potrebnog područja/struke.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Drvoprerađivačka industrija Bespovratna sredstva Potres Šteta


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zima 2021 PEĆANI ! :)