Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 02.01.2019. 16:30

Vukovarsko-srijemska županija dodijelila potpore za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda

Cilj nam je zadržati tradicionalnu, karakterističnu i izvornu proizvodnju, te istovremeno pomoći obiteljskim i drugim malim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi proširili svoje aktivnosti, rekao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Foto: Pixabay7Pexels
  • 301
  • 48
  • 0

Na samom završetku godine, potpisivani su Ugovori o dodjeli potpora za izradu tehničke dokumentacije za građenje ili rekonstrukciju objekta za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, između Vukovarsko-srijemske županije i tamošnjih pet OPG-a. 

"Kakvoća tradicijskih suhomesnatih proizvoda nikad nije bila upitna, ali je jasno da proizvodnju treba odraditi u uvjetnim prostorima na siguran, zakonom i pravilnicima određen način. Cilj nam je zadržati tradicionalnu, karakterističnu i izvornu proizvodnju, te istovremeno pomoći obiteljskim i drugim malim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi proširili svoje aktivnosti. Potrošači prepoznaju i cijene proizvodnju autohtonih proizvoda proizvedenih primjenom specifičnih postupaka i receptura", rekao je za potpisivanja župan Božo Galić

Kako se navodi na stranici Županije, Programom potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije utvrđene su aktivnosti u poljoprivredi za koje će županija za razdoblje 2016. – 2020. godine dodjeljivati potpore male vrijednosti te kriteriji i postupak dodjele istih. Potpore podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Vukovarsko-srijemska županije za navedeno razdoblje.

Ugovore o dodjeli potpora za izradu tehničke dokumentacije za građenje ili rekonstrukciju objekta za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, župan je potpisao s pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava: OPG Ćuk Stjepan iz Vođinaca, OPG Prkić iz Gradišta, OPG Peulić Josip iz Cerne, PG Ivan Antinac i OPG Pavković iz Starih Mikanovaca.

"Legalizacija proizvodnje, na većini poljoprivrednih gospodarstava, provest će se na način da se postojeći objekti rekonstruiraju, prenamjene ili nadograde u skladu sa zakonskim odredbama. Sudjelujući u financiranju tehničko-tehnološkog projekta uređenja prostora za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, Vukovarsko-srijemska županija želi pomoći pri svladavanju prvog koraka ka legalizaciji i stvoriti uvjete za uspješno kandidiranje na neku od Mjera iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. ili drugih javnih izvora", zaključuje se na stranici Županije. 


Izvori

Vukovarsko-srijemska županija


Tagovi

Suhomesnati proizvodi Ugovori Vukovarsko-srijemska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Novoj Gradiški na Danu polja pivarskog ječma tvrtke Axereal. Uskoro više... 😉🌾