Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 01.01.2017. 09:00

Vodič podmjere 6.1. za mlade poljoprivrednike

Objavljen Vodič za Korisnike podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima"

Foto: bigstockphoto.com, Yastremska
  • 12.752
  • 1.265
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Vodič za Korisnike podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima", tipa operacije 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima".

Vodič je namijenjen potencijalnim Korisnicima s ciljem upoznavanja s postupkom podnošenja Zahtjeva za potporu, zatim funkcioniranja AGRONET aplikacije pomoću koje se Zahtjev za potporu podnosi te terminologije s kojom se Korisnici susreću prilikom ispunjavanja Poslovnog plana, poput izračuna troškova amortizacije, poreza na dohodak, provjere ekonomske održivosti projekta i sl.

Korisnici Mjere 6.1

Podsjećamo kako su u skladu s Pravilnikom o provedbi podmjere 6.1. prihvatljivi Korisnici osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina na dan podnošenja Zahtjeva za potporu, koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva.

U skladu s člankom 5. Pravilnika, potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po Korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Što ulazi u potporu mladim poljoprivrednicima

Prihvatljive aktivnosti u skladu s člankom 7. Pravilnika odnose se na kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. Pravilnika, osim ribarstva, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I. i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Više informacija o provedbi tipa operacije 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima" pronađite ovdje.

Vodič možete preuzeti ovdje.

Foto: bigstockphoto.com, Yastremska


Tagovi

Vodič Mjera 6


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]