Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugovori
  • 01.09.2022. 09:00

Vlada RH: Poljoprivrednicima Hrvatima u BiH 4,2 milijuna kuna

Vlada je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje projekata za 2022. godinu kojom je za projekte Hrvata u BiH osigurano 32,5 milijuna kuna.

Foto: Ranka Vojnović
  • 1.254
  • 63
  • 0

Potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za  hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu  održano je u srijedu, 31. kolovoza u Ljubuškom.

Naime, kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, Vlada RH je na sjednici održanoj u srpnju ove godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje ovih projekata za 2022. godinu kojom je osigurano 32,5 milijuna kuna.

Za programe u poljoprivredi izdvojeno je 4,2 milijuna kuna za čak 78 projekata koji će, kažu, podržati rast i razvoj poljoprivredne proizvodnje Hrvata u BiH.

Vučković: Želimo osnažiti hrvatski narod

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je na potpisivanju ugovora istaknula kako donošenjem predmetne Odluke Vlada RH nastavlja pružati važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u BiH te kroz njih dodatno osnaživati i ohrabrivati narod u njegovom nastojanju da razvija i očuva nacionalni identitet. 

Vučković je sudjelovala kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića (Foto: Facebook/M. Vučković)

Napominju da su odabrani veći, značajniji i razvojni projekti koji proizvode dugoročnije učinke za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, imaju potencijal za otvaranje novih radnih mjesta, koji su u partnerstvu s lokalnom zajednicom te ostvaruju viši interes i značaj za širu društvenu zajednicu, uzimajući u obzir ravnomjernu zemljopisnu raspoređenost financiranih projekata.

Kažu i da razmjenu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda s ovom zemljom karakterizira suficit i visoka pokrivenost uvoza izvozom, pri čemu je BiH jedna od najznačajnijih partnera u vanjsko trgovinskoj razmjeni RH, te se promatrano od 2002. godine kontinuirano nalazi među prve tri izvozne zemlje.


Tagovi

Potpisivanje ugovora BiH Marija Vučković Financiranje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎