Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nusproizvodi
  • 15.04.2023. 12:00

Više od 660 tisuća eura potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla

Kreće zaprimanje zahtjeva za nacionalnu potporu zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla iz Programa potpore od 2021. do 2023. godine, objavio je APPRRR.

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 1.571
  • 109
  • 0

Zahtjev za nacionalnu potporu za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla iz Programa potpore od 2021. do 2023. godine, moguće je podnijeti od 15. do 30. travnja, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Podsjećaju pritom da se potpora dodjeljuje za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda 1., 2. i 3. kategorije koji su nastali tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine.

"Ukupna omotnica od 5.000.000 kuna odnosno 663.614,04 eura proporcionalno će se raspodijeliti prihvatljivim korisnicima sukladno broju kilograma evidentiranih u aplikaciji 'Nusproizvodi' u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede", navode dodajući da najveći iznos potpore iznosi 0,20 HRK/0,03 EUR po kilogramu isporučenih nusproizvoda.

Za potporu su prihvatljivi korisnici koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara i kopitara ili peradi i lagomorfa upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo poljoprivrede.  

Podnosi se isključivo pisanim putem na obrascu Zahtjeva za potporu, kojeg je nakon popunjavanja potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti Agenciji neposredno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb s naznakom: "Zahtjev za potporu – nusproizvodi 2023.“.

Uz njega je obvezno priložiti i popunjenu i potpisanu Izjavu o poslovnim subjektima.

Dodatne informacije i potrebne obrasce možete pronaći ovdje.


Tagovi

Zbrinjavanje nusproizvoda Klaonice Potpore APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]