Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fondovi za prehrambenu i prerađivačku industriju
  • 20.05.2018. 13:30

Više od 20 milijardi kuna za izgradnju prehrambenih i prerađivačkih kapaciteta

Fondovi Europske unije otvaraju izuzetno velike mogućnosti za razvoj prehrambene i prerađivačke industrije istoka Hrvatske, zaključak je regionalnog skupa održanog u Vinkovcima.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.931
  • 141
  • 0

Fondovi Europske unije otvaraju izuzetno velike mogućnosti za razvoj prehrambene i prerađivačke industrije istoka Hrvatske, zaključak je regionalnog skupa održanog u Vinkovcima koji je tematizirao mogućnosti pripreme europskih projekata usmjerenih na razvoj upravo te dvije gospodarske grane.

"Hrvatska je ugovorila u cijelom financijskom razdoblju više od 20 milijardi kuna sredstava za razvoj poljoprivrede, za obnovu kapaciteta, nabavku opreme, strojeva, izgradnju prehrambenih i prerađivačkih kapaciteta. Na taj način želimo vrlo jasno ukazati na važnost cijelog sektora poljoprivrede u nadgradnji stvarajući dodanu vrijednost", rekao je Željko Kraljičak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Projekt Slavonija na 33% iskorištenosti

Dodanu vrijednost trebalo bi stvarati i kroz aktivno privlačenje sredstava predviđenih u projektu Slavonija, za koji resorna ministrica kaže kako je na 33% iskorištenosti ovoga trenutka.

Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU rekla je: "Zadovoljni smo dinamikom trošenja operativnog programa Konkurentnost i kohezija koji je sigurno u 2017. godini obilježio značajan rast od 483% u kontekstu ugovaranja projekata. Najbolji rezultat ima Prioritet 3 koji se odnosi na poslovnu konurentnost, a to znači da su naši poduzetnici doista pripravni na apliciranje za EU fondove i to zaista veseli".

Upravo Vukovarsko-srijemska županija potiče razvoj projekata koji imaju za cilj ostvarivanje rasta prehrambene, prerađivačke i drvne industrije. 

Što je rekao župan Vukovarsko-srijemske županije te o novim sustavima navodnjavanja, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Projekt Slavonija EU fondovi Iskorištenost Prehrambena industrija Prerađivačka industrija Vinkovci


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]