Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 14.02.2018. 09:00

Uskoro prvi LAG natječaji, ispunjeni svi preduvjeti

Većina odabranih LAG-ova iskazala je najveći interes da se prvo započne s provedbom tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

  • 716
  • 64
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede, u posljednjih nekoliko mjeseci, intenzivno su radili na stvaranju potrebnih preduvjeta za objavu LAG natječaja te su izrađeni Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera, Smjernice za provedbu postupka odabira projekata, a kontinuirano se provodi obrada zaprimljenih Zahtjeva za promjenu (izmjena/usklađivanje odabranih lokalnih razvojnih strategija, izmjena podataka iz evidencije korisnika i Zahtjeva za potporu). 

Na dan 12. veljače 2018. godine, Agencija za plaćanja zaprimila je ukupno 44 Zahtjeva za promjenu LAG-ova u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija. Odobreno je njih 20 (od kojih su 2 zbog vrste izmjene ocjenjivali članovi Ocjenjivačkog odbora za mjeru 19, dok je preostale Zahtjeve za promjenu odobrila Agencija za plaćanja). Ukupno 12 Zahtjeva za promjenu je u završnoj fazi obrade (od kojih su 4 zbog vrste izmjene poslani na ocjenjivanje Ocjenjivačkom odboru za mjeru 19), a 12 Zahtjeva za promjenu su u fazi provjere temeljnih administrativnih kriterija. Ukupno 10 odabranih LAG-ova još nije podnijelo Zahtjev za promjenu u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija. 

Na radionici za LAG-ove u Vukovaru u studenom 2017. godine, većina odabranih LAG-ova iskazala je najveći interes da se prvo započne s provedbom tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Kako bi omogućila što bržu i kvalitetniju provedbu LAG natječaja, Agencija za plaćanja je za tip operacije 6.3.1. pripremila te 9. veljače 2018. odabranim LAG-ovima dostavila paket natječajne dokumentacije i educirala odabrane LAG-ove za provedbu natječaja za tip operacije 6.3.1., a isto će biti provedeno i za ostale tipove operacija koji će se provoditi tijekom 2018. godine kroz LAG natječaje. Dostavom paketa natječajne dokumentacije, uz obvezne pripreme internih procedura, omogućena je objava LAG natječaja svim odabranim LAG-ovima koji su uskladili/izmijenili svoje lokalne razvojne strategije. 

Pozivamo sve zainteresirane nositelje projekata (korisnike) koji imaju prebivalište ili sjedište (zavisno o organizacijskom obliku) na području LAG obuhvata da se jave odabranim LAG-ovima kojima isti pripadaju kako bi dobili sve relevantne informacije o objavi LAG Natječaja za tip operacije 6.3.1

Redoslijed kojim će Agencija za plaćanja omogućiti provedbu ostalih tipova operacije nakon tipa operacije 6.3.1. uskoro će biti poznat, o čemu će svi LAG-ovi pravovremeno biti obaviješteni. 

54 odabrana LAG-a s popisom pripadajućih jedinica lokalne samouprave (JLS) možete vidjeti ovdje.

Foto: Pixabay/Tama66


Tagovi

Ruralni razvoj Natječaj LAG APPRRR


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.