Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 24.11.2020. 08:00

Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva: Otvoreni natječaji vrijedni 300 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva"

Foto: Depositphotos/kalinovsky
  • 3.365
  • 351
  • 0

Dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., ukupne vrijednosti 300 milijuna kuna, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

S tim da je natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" – ulaganja u reprocentre u sektoru svinjogojstva vrijedan 250 milijuna kuna, od čega je 125 milijuna kuna namijenjeno za mikro, male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije), dok je druga polovica usmjerena na velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO).

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija za sektor relevantan za ovaj Natječaj.

Iznosi od 5.000 do milijun eura 

Kako pojašnjavaju, najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 EUR. Najviša iznosi do milijun eura za mikro, male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije), do 3 milijuna eura za velike (ekonomske veličine preko 250.000 EUR) te do 100.000 EUR za one čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100.000 EUR, korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu, osim u slučaju zajedničkih projekata.

Svu dokumentaciju možete pronaći ovdje

Drugi objavljeni je natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš", čiji je ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore u vrijednosti od 50 milijuna kuna.

Prihvatljivi korisnici su: fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije. 

Zahtjevi se predaju od 14. prosinca 

"U sklopu njega prihvatljivi su isključivo korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za prihvatljiva ulaganja na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" – ulaganja u reprocentre u sektoru svinjogojstva", navode dalje dodajući da ulaganje u sklopu ovoga mora biti povezano s prihvatljivim ulaganjem iz natječaja za tip operacije 4.1.1.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 EUR, a najviša do 300.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, do 100.000 EUR za korisnike čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100.000 EUR, korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu, osim u slučaju zajedničkih projekata.

Prvi dio zahtjeva za potporu za ove natječaje može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 14. prosinca 2020. godine od 12:00 sati do 30. travnja 2021. godine do 12:00 sati.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Ruralni razvoj Podmjera 4.1. Sektor svinjogojstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proizvodnja i prodaja ukrasnog bilja OPG Rešetar, Laduč kraj Zaprešića. Sadnice šimšira lat. Buxus sempervirens oblikovane šišanjem u tzv. "TOPIARY" forme: kugla, stožac, spirala, piramida, kugle na katove, kugla na štapu. Više info o našoj... Više [+]