AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Ubrzana obrada zahtjeva za Mjeru 6, odluke u rujnu

Ubrzana obrada zahtjeva za Mjeru 6, odluke u rujnu

Agencija za plaćanja

Ubrzana obrada zahtjeva za Mjeru 6, odluke u rujnu

Datum: 21.07.2017. 15:40

Kategorija:

Financiranje

Trenutno je na obradi zahtjeva za Mjeru 6 angažirano više od 50 djelatnika, stoga očekuju da će tijekom rujna i listopada biti izdane Odluke o dodjeli sredstava.

Slijedom iznimnog broja upita zainteresiranih stranaka glede statusa obrade prijava, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava da je dodatno intenzivirala svoje aktivnosti na obradi Zahtjeva za potporu iz mjere 6, zaprimljenih po natječaju za tip operacije 6.1.1. - Potpora mladim poljoprivrednicima (813 zahtjeva) te tip operacije 6.3.1 - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (4189 zahtjeva).

Kako je vidljivo, odaziv korisnika bio je enorman te je bilo potrebno angažirati dodatne snage kako bi se navedeni zahtjevi obradili u primjerenom roku. Trenutno je na obradi zahtjeva angažirano više od 50 djelatnika, stoga očekuju da će tijekom rujna i listopada biti izdane Odluke o dodjeli sredstava.

"Naglašavamo da brzina obrade prijava uvelike ovisi o kvaliteti podnesenih zahtjeva i potrebe za dodatnim obrazloženjima od strane korisnika. Uvidom u prijave iz navedenih natječaja, utvrđeno je da veliki broj zahtijeva dodatna obrazloženja i ispravke, što može utjecati na planirane rokove obrade. Stoga, molimo korisnike da žurno odgovaraju na zahtjeve za obrazloženja i ispravke upućene od strane Agencije za plaćanja kako bi se prijave obradile u planiranim rokovima te omogućilo raspisivanje natječaja za navedene operacije, predviđene tijekom listopada, odnosno studenog ove godine", navode iz APPRRR-a.

O svim novostima, odnosno rezultatima obrade bit ćete pravovremeno informirani na mrežnim stranicama ruralnirazvoj.hr, apprrr.hr i društvenim mrežama.

Foto: Bigstockphoto/NejroN Photo


APPRRR

APPRRR
Ulica grada Vukovara 269d, Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700
e-mail: info@apprrr.hr , web: www.apprrr.hr

Broj pregleda članka: 4082; Uspješnost članka: 339.1

Tagovi: APPRRR, zahtjevi, Mjera 6

Ključne riječi članka: ubrzana, obrada, zahtjeva, za, mjeru, 6, odluke, u, rujnu, zahtjeva, obrade, operacije


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!