• Agencija za plaćanja
  • 21.07.2017. 15:40

Ubrzana obrada zahtjeva za Mjeru 6, odluke u rujnu

Trenutno je na obradi zahtjeva za Mjeru 6 angažirano više od 50 djelatnika, stoga očekuju da će tijekom rujna i listopada biti izdane Odluke o dodjeli sredstava.

Foto: Bigstockphoto/NejroN Photo
  • 4.085
  • 339
  • 0

Slijedom iznimnog broja upita zainteresiranih stranaka glede statusa obrade prijava, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava da je dodatno intenzivirala svoje aktivnosti na obradi Zahtjeva za potporu iz mjere 6, zaprimljenih po natječaju za tip operacije 6.1.1. - Potpora mladim poljoprivrednicima (813 zahtjeva) te tip operacije 6.3.1 - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (4189 zahtjeva).

Kako je vidljivo, odaziv korisnika bio je enorman te je bilo potrebno angažirati dodatne snage kako bi se navedeni zahtjevi obradili u primjerenom roku. Trenutno je na obradi zahtjeva angažirano više od 50 djelatnika, stoga očekuju da će tijekom rujna i listopada biti izdane Odluke o dodjeli sredstava.

"Naglašavamo da brzina obrade prijava uvelike ovisi o kvaliteti podnesenih zahtjeva i potrebe za dodatnim obrazloženjima od strane korisnika. Uvidom u prijave iz navedenih natječaja, utvrđeno je da veliki broj zahtijeva dodatna obrazloženja i ispravke, što može utjecati na planirane rokove obrade. Stoga, molimo korisnike da žurno odgovaraju na zahtjeve za obrazloženja i ispravke upućene od strane Agencije za plaćanja kako bi se prijave obradile u planiranim rokovima te omogućilo raspisivanje natječaja za navedene operacije, predviđene tijekom listopada, odnosno studenog ove godine", navode iz APPRRR-a.

O svim novostima, odnosno rezultatima obrade bit ćete pravovremeno informirani na mrežnim stranicama ruralnirazvoj.hr, apprrr.hr i društvenim mrežama.

Foto: Bigstockphoto/NejroN Photo


Tagovi

Mjera 6 APPRRR Zahtjevi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi