Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 10.07.2020. 14:55
  • Splitsko-dalmatinska, Trilj

Triljani dobivaju vatrogasni dom, iz Mjere 7 odobreno osam milijuna kuna

Kamen temeljac za početak izgradnje vatrogasnog doma u Trilju, položila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Foto: Facebook/Ministarstvo poljoprivrede
  • 116
  • 14
  • 0

Zahvaljujući Programu ruralnog razvoja, grad Trilj dobit će novi vatrogasni dom. Danas je, naime, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u društvu splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera i gradonačelnika Ivana Šipića položila kamen temeljac. 

Sredstva za izgradnju objekta osigurana su iz mjere 7, u vrijednosti od gotovo osam milijuna kuna odobrene potpore.

Kako je priopćeno iz Ministarstva poljoprivrede, projektom je predviđena izgradnja infrastrukture društvene namjene za potrebe DVD-a Trilj i Dicmo, kojom će se osigurati adekvatno držanje opreme i vozila, polivalentna dvorana za smještaj i boravak, kao i izgradnja parkirališnih mjesta i igrališta za rekreaciju, čime će se povećati broj korisnika.

"Izgradnjom objekta poboljšat će se uvjeti za održivi razvoj ruralnog područja triljskog kraja, uz povećanje komunalnih usluga, tj. izgradnju infrastrukture za rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj i Dicmo. Također, cilj projekta je postići i osigurati što veću društvenu aktivnost te povezanost zainteresiranih dionika tog područja, osobito u sektorima obrazovanja, kulture, mladih i socijalno ugroženih, a koje će se odvijati u izgrađenom objektu", pojašnjavaju. 

Prema podacima Ministarstva, ukupno je do danas iz europskih fondova te kroz tržišne i izravne potpore na području grada Trilja kroz 548 ugovora ugovoreno više od 67 milijuna kuna te isplaćeno gotovo 50 milijuna kuna. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je putem 18.432 ugovora odobrena potpora u iznosu većem od 982 milijuna kuna, od kojih je isplaćeno više od 716 milijuna kuna.

Iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno je više od 80% raspoloživih sredstava, što ga čini najuspješnijim programom koji se financira iz EU fondova, a isplate su u svibnju bile na 57%. O krajnjim efektima Programa govori brojka od približno 1.400.000 stanovnika Hrvatske koji imaju koristi od poboljšanih usluga i infrastrukture u ruralnim područjima, zaklučuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Kamen temeljac Ruralni razvoj Mjera 7 Vatrogasni dom Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer