Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 17.06.2022. 15:10

Tri milijuna kuna potpore županijskim programima za mliječno govedarstvo

Najviši iznos bespovratnih sredstva za pojedinačni Zahtjev je 400.000 kuna, stoji u prijedlogu Programa koji će se provoditi u ovoj godini.

Foto: Maja Celing Celić
  • 954
  • 70
  • 0

Nacrt prijedloga Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva kojim se želi financijski pomoći jedinicama područne (regionalne) samouprave u očuvanju i razvoju poslovanja subjekata u lancu proizvodnje i prerade mlijeka pušten je u javno savjetovanje.

Za njegovu provedbu osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske u iznosu od tri milijuna kuna, a provoditi će se u ovoj godini. Najviši iznos bespovratnih sredstva za pojedinačni Zahtjev je 400.000 kuna, stoji u prijedlogu Programa.

"Nakon razdoblja negativnog utjecaja koronakrize i bolesti kvrgave kože u goveda, nepovoljni uvjeti proizvodnje mlijeka nastavili su se rastom cijena stočne hrane i energenata, a posebno veliki poremećaj na tržištu stočne hrane i energenata uzrokovao je ratni sukob izazvan agresijom Rusije na Ukrajinu", navode u priopćenju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako kažu, provedbom ovog Programa nastoji se očuvati likvidnost gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, ali i pomoći u povećanju obujma proizvodnje i genetskog unaprjeđenja populacije mliječnih krava u Hrvatskoj.

Tri su mjere

Prihvatljive mjere za sufinanciranje kroz ovaj program su uzgoj uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka, kupovina uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka te sufinanciranje troškova sakupljanja i prijevoza mlijeka.

Prihvatljivi korisnici potpore su jedinice područne (regionalne) samouprave na čije programe je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost na provedbu do 31. svibnja 2022. godine te ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • podnesu Zahtjev za dodjelu potpore
  • dostave obveznu dokumentaciju sukladno uvjetima Javnog poziva,
  • nemaju nereguliranih dugovanja s osnova javnih davanja.

Više informacija pronađite ovdje ili u dokumentu ispod teksta.

Savjetovanje je otvoreno do 25. lipnja ove godine.


Dokumenti


Tagovi

Javno savjetovanje Potpora Županija Mliječno govedarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije