• Ruralni razvoj
  • 31.05.2019. 16:30
  • Sisačko-moslavačka, Novska

Tolušić: Želimo da sela opstanu i postanu privlačna, pa i nekim novim gaming klincima

U Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno preko 800 milijuna kuna te je isplaćeno više od 550 milijuna kuna. Samo iz ugovorenih projekata u mjerama 4 i 6 otvorit će se više od stotinu novih radnih mjesta na području županije

Foto: Ministarstvo poljoprivrede (poljoprivreda.gov.hr)
  • 755
  • 101
  • 0

U Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno preko 800 milijuna kuna te je isplaćeno više od 550 milijuna kuna. Samo iz ugovorenih projekata u mjerama 4 i 6 otvorit će se više od stotinu novih radnih mjesta na području županije. U Novskoj je od 2017. do danas isplaćeno 46 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja, navodi se na stranici Ministarstva poljoprivrede. 

Upravo tu Županiju, jučer je posjetio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je obišao inkubator Pismo. Naime, Sisačko-moslavačka županija pokrenula je projekt "Stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja“, a cilj osnivanja Inkubatora je pozicioniranje u Središte gaming industrije kroz uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika, radionice izrade video igara, pokretanje i potpore za star-upove, te edukacijama i školovanjima.

"U današnje doba brzog razvoja digitalnog društva te stalnih promjena i razvoja, sektor gaminga je bitna industrija u kojoj se okreću impresivne brojke. Ovo mjesto jedino je u Hrvatskoj koje je specijalizirano za gaming i zato ima veliki potencijali za uspješnost. Nadam se da će se na ovom mjestu okupiti svi zainteresirani i ambiciozni ljudi s kvalitetnim idejama za razvoj, a koliko potencijala imamo u ovom biznisu najbolje svjedoče uspjesi naših igara i developera u svijetu“, izjavio je Tolušić.

Ministar je, dodaju, tijekom posjeta otvorio rekonstruiranu nerazvrstanu cestu čija je obnova financirana iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH s 5,2 milijuna kuna. Svrha natječaja u okviru operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, a korisnici su jedinice lokalne samouprave. Projekt se odnosi na rekonstrukciju nerazvrstane ceste Stara Subocka u ukupnoj duljini od 1.883 metra.

Cilj Programa ruralnog razvoja je unapređenje uvjeta života na ruralnim područjima, ne samo ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i takve su mjere bitne za razvoj manjih naselja i ostanak stanovništva na selu. Jedinice lokalne samouprave, pa tako i Novska, dobro koriste raspoloživa sredstva kako bi poboljšali lokalnu infrastrukturu. Želimo da sela opstanu i postanu privlačna mjesta za rast i razvoj svima, pa i nekim novim gaming klincima", zaključio je ministar


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Novska Ruralni razvoj Inkubator Gaming Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Preporučam termine između 12 i 16, najbolje za izbacivanje viška vode, toksina i dekagrama! Navalite... Pročitaj cijelu bilješku »