Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 04.06.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Sutra potpisivanje novih 400 ugovora iz operacije 6.3.1.

Do sada su ukupno potpisana 1.043 ugovora iz 3. natječaja za operaciju 6.3.1. na kojem je zaprimljeno najviše zahtjeva u okviru jednog natječaja od kada se provodi Program ruralnog razvoja RH, njih čak 6.013. 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 2.357
  • 478
  • 1

Novih 400 ugovora iz tipa operacije 6.3.1. Programa ruralnog razvoja, bit će potpisano sutra s malim poljoprivrednicima. Naime, kako najavljuju uz Ministarstva poljoprivrede, potpredsjednik Vlade i ministar Tomislav Tolušić prisustvovat će potpisivanju 400 novih ugovora iz operacije 6.3.1 Programa ruralnog razvoja, vrijednih ukupno 44,5 milijuna kuna, koje će s korisnicima potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić
 
Potpisivanje će biti održano u Hotelu Sheraton u Zagrebu. "Do sada su ukupno potpisana 1.043 ugovora iz 3. natječaja za operaciju 6.3.1. na kojem je zaprimljeno najviše zahtjeva u okviru jednog natječaja od kada se provodi Program ruralnog razvoja RH, njih čak 6.013. 

Zbog ogromnog interesa poljoprivrednika za ovu mjeru, početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na taj natječaj, povećana je na 344 milijuna kuna čime je omogućeno financiranje 3.082  projekta

Iz Programa ruralnog razvoja korisnicima je do 31. svibnja 2019. godine isplaćeno ukupno 6,9 milijardi kuna, što čini 38% ukupno dostupnih sredstava", navodi se u priopćenju Ministarstva. 

Inače, riječ je o iznosima od po 15 tisuća eura malim poljoprivrednicima za razvoj gospodarstava.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Mali poljoprivrednici 6.3.1.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Družimo se svaki dan :)