AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Šest milijuna kuna za saniranje šteta od elementarnih nepogoda

Šest milijuna kuna za saniranje šteta od elementarnih nepogoda

Bjelovarsko-bilogorska županija

Šest milijuna kuna za saniranje šteta od elementarnih nepogoda

Datum: 30.12.2017. 12:00

Kategorija:

Financiranje

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove je godine pet puta bila proglašavana elementarna nepogoda.

Šest milijuna kuna odobreno je za saniranje šteta od elementarnih nepogoda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kako se navodi u priopćenju županije, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs tijekom ove 2017. godine čak 5 puta proglašavao je elementarnu nepogodu i to 1 elementarnu nepogodu od mraza, 1 elementarnu nepogodu od poplave, 2 elementarne nepogode od tuče te 1 elementarnu nepogodu od suše.

"Procijenjene štete od elementarnih nepogoda u našoj Županiji iznosile su 33 milijuna kuna. Jučerašnjom Odlukom Vlade o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda u 2017. godini u Republici Hrvatskoj za Bjelovarsko-bilogorsku županiju za svih pet elementarnih nepogoda osigurano je 5.958.582,00 kuna", navodi se u priopćenju.

Odobrena sredstva isplaćivat će se na račune jedinica lokalne samouprave koje su dalje zadužene za isplaćivanje sredstava prema krajnjim korisnicima, točnije oštećenicima.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Broj pregleda članka: 501; Uspješnost članka: 31.05

Tagovi: Elementarna nepogoda, Damir Bajs, Bjelovarsko-bilogorska županija, Saniranje štete

Ključne riječi članka: sest, milijuna, kuna, za, saniranje, steta, od, elementarnih, nepogoda, nepogoda, elementarnih, nepogodu, elementarnu, bjelovarsko, milijuna, saniranje, priopćenju, navodi, županiji, elementarnih nepogoda, elementarnu nepogodu, milijuna kuna


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!