• Bjelovarsko-bilogorska županija
  • 30.12.2017. 12:00

Šest milijuna kuna za saniranje šteta od elementarnih nepogoda

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove je godine pet puta bila proglašavana elementarna nepogoda.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
  • 516
  • 32
  • 0

Šest milijuna kuna odobreno je za saniranje šteta od elementarnih nepogoda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kako se navodi u priopćenju županije, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs tijekom ove 2017. godine čak 5 puta proglašavao je elementarnu nepogodu i to 1 elementarnu nepogodu od mraza, 1 elementarnu nepogodu od poplave, 2 elementarne nepogode od tuče te 1 elementarnu nepogodu od suše.

"Procijenjene štete od elementarnih nepogoda u našoj Županiji iznosile su 33 milijuna kuna. Jučerašnjom Odlukom Vlade o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda u 2017. godini u Republici Hrvatskoj za Bjelovarsko-bilogorsku županiju za svih pet elementarnih nepogoda osigurano je 5.958.582,00 kuna", navodi se u priopćenju.

Odobrena sredstva isplaćivat će se na račune jedinica lokalne samouprave koje su dalje zadužene za isplaćivanje sredstava prema krajnjim korisnicima, točnije oštećenicima.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija


Tagovi

Elementarna nepogoda Bjelovarsko-bilogorska županija Saniranje štete Damir Bajs


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Inventura gotova, sve je na broju ;)