Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PRRRH
  • 10.05.2021. 16:00
  • Zadarska, Biograd na Moru

Ruralni razvoj: Uručeni novi ugovori vrijedni 4,4 milijuna kuna

Ugovori se odnose na korisnike u Zadarskoj županiji na čijem je području i kroz Mjeru 7 izgrađen Dječji vrtić Cvitić.

Foto: Depositphotos/xbrchx
  • 164
  • 12
  • 0

Novih osam ugovora ukupne vrijednosti 4,4 milijuna kuna ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je danas prilikom posjeta Općini Sveti Filip i Jakov u Zadarskoj županiji, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Riječ je, navode o projektima ukupne vrijednosti ulaganja 6,6 milijuna kuna, a kojima će se pokrenuti, ali i dodatno razviti postojeće, nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, omogućiti korištenje obnovljivih izvora energije, povećati vrijednost poljoprivrednih proizvoda. 

"Osigurat će se nabava strojeva i opreme u svrhu povećanja energetske samoodrživosti gospodarstva, nabava mobilne prodavaonice i opreme za proizvodnju i prodaju sira te izgradnja sunčane elektrane u sirani“, stoji u priopćenju.  

Otvoren dječji vrtić

Također, u sklopu odobrenih potpora u okviru Mjere 7 Programa ruralnog razvoja izgrađen je Dječji vrtić Cvitić koji je prilikom posjeta otvorila ministrica, a čime je osiguran predškolski odgoj za čak 54 djece. 

"Na razini cijele Hrvatske riječ je o 200 projekata ulaganja u dječje vrtiće ukupne vrijednosti odobrene potpore od milijardu kuna. Vjerujemo da će to ulaganje potaknuti nastanak i ostanak mladih obitelji na hrvatskom selu“, rekla je Vučković.

U Zadarskoj županiji tako je ukupno 11 ovakvih projekata za koje je ugovorena potpora u vrijednosti većoj od 54 milijuna kuna, od čega je već isplaćeno 37 milijuna kuna.

Također, do sada je iz Programa ruralnog razvoja u ovoj županiji ugovoreno potpora u vrijednosti većoj od 669 milijuna kuna, od čega je već isplaćeno više od 507 milijuna kuna.

Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 49 projekata vrijednosti veće od 120 milijuna kuna, što uključuje 11 ulaganja u dječje vrtiće, 9 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te 8 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Ministrica je prilikom svog posjeta obišla Poduzetnički inkubator Biograd na Moru.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ugovori Zadarska županija Marija Vučković Mjera 7 Dječji vrtić Cvitić


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]