Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 24.02.2023. 14:10

Provjerite račune, započela je isplata preostalih potpora!

Uplaćuje se iznos vrijedan 149,8 milijuna eura, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/contact@vladispas.ro
  • 11.446
  • 881
  • 0

"Na račune poljoprivrednika uplaćuje se preostali dio potpore za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te mlade poljoprivrednike i Mjeru 13 - Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima, ukupno vrijedan 149,8 milijuna eura", priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako navode, u isplati predujma odnosno 70 posto ukupnog odobrenog iznosa potpore, koja je provedena u studenome 2022. godine, potporu je primilo 101.637 poljoprivrednih gospodarstava u iznosu od 221,7 milijuna eura. 

"Kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima ćemo ove godine isplatiti više od 370 milijuna eura, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2022. godini", stoji u priopćenju. 

Sukladno dinamici odobravanja u ožujku i travnju nastavit će se isplate proizvodno vezanih potpora (tov junadi, krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće i povrće, šećerna repa, krmno proteinski usjevi), potpora za osjetljive sektore (maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače, izvorni i zaštićeni kultivari) i preostale IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 11 Ekološki uzgoj, Mjera 14 Dobrobit životinja), zaključili su iz Ministarstva. 


Tagovi

Isplata IAKS mjere Izravne potpore Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]