• Proljetna sjetva
  • 03.02.2019. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Proljetna sjetva uz kamatu od 1,2 posto!

Već šesnaestu godinu zaredom Bjelovarsko-bilogorska županija će sufinancirati kreditiranje proljetne sjetve svojim poljoprivrednicima!

Foto: Bigstockphoto/zorandim
  • 280
  • 60
  • 0

I ovu, već 16. godinu zaredom Bjelovarsko-bilogorska županija će sufinancirati kreditiranje proljetne sjetve svojim poljoprivrednicima! Naime, u ponedjeljak, 4. veljače, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisat će ugovore s predstavnicima pet poslovnih banka Privrednom bankom Zagreb, Erste & Steiermärkische bankom, Zagrebačkom bankom, Podravskom bankom te Hrvatskom poštanskom bankom vezane uz provođenje ovogodišnje županijske mjere kreditiranja proljetne sjetve

"Od ove godine kreditna linija za kreditiranje proljetne sjetve bit će još povoljnija za naše poljoprivrednike, jer pojedine poslovne banke smanjile su svoju kamatnu stopu na 4%. Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje će sufinancirati kamatu korisnicima kredita s 2,8%, a ovisno o banci u kojoj će realizirati kredit poljoprivrednicima se nudi kamatna stopa od svega 1,2%", najavljuju iz Županije. 

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi, a jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih u provođenju je upravo mjera kreditiranja proljetne sjetve. 

U proteklih petnaest godina provođenja te kreditne linije odobren je 4.681 kreditni zahtjev ukupne vrijednosti preko 200 milijuna kuna. 


Tagovi

Sjetva Prolejtna sjetva Kerditiranje Kamata Bjelovarsko-bilogorska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi