AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Projektima prerade drva 52 milijuna kuna!

Projektima prerade drva 52 milijuna kuna!

Ruralni razvoj

Projektima prerade drva 52 milijuna kuna!

Datum: 21.12.2017. 16:30

Kategorija:

Financiranje

Kroz mjeru 8 Programa ruralnog razvoja se želi potaknuti razvoj šumarskog sektora, te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

Ugovore o financiranju vrijedne 52 milijuna kuna u okviru mjere 8 Programa ruralnog razvoja, koje je potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić s 24 drvoprerađivača.

Ugovori su, navode iz Ministarstva poljoprivrede, rezultat natječaja za tip operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva”, a potpora (bespovratna sredstva) po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova. Većina odobrenih projekata odnosi se na kupnju strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva, te manji dio za rekonstrukciju i izgradnju objekata.

Korisnici mjere 8 su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a mjerom se želi potaknuti razvoj šumarskog sektora, te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

"Svako novo radno mjesto u ruralnom području ima neprocjenjivu vrijednost i ne može se izraziti u novcu. Prerada drva jedna je od najvažnijih nepoljoprivrednih djelatnosti i aktivatora ruralnih prostora. Svi vi koji ste danas došli potpisati ugovore čekali ste više od godinu dana od zatvaranja natječaja jer je taj natječaj proveden po starim procedurama. U godinu dana se može svašta promijeniti, a investicije i ulaganja ne smiju toliko čekati. Zbog toga smo uveli velike proceduralne promjene i maksimalno skratili rokove obrade natječaja iz Programa ruralnog razvoja. Prvi natječaji po tim pravilima već su obrađeni i zadovoljan sam brzinom i rezultatima. Pratite natječaje i dalje, razvijajte ideje, prijavljujte se... stvarajte", navodi se u priopćenju izjava ministra Tomislava Tolušića.

Foto: mps.hr

Broj pregleda članka: 497; Uspješnost članka: 40.85

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Ruralni razvoj, Prerada drva, Mjera 8

Ključne riječi članka: projektima, prerade, drva, 52, milijuna, kuna, natječaja, programa ruralnog razvoja


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!