• Proizvođačke organizacije
  • 04.01.2021. 10:30

Proizvođačkim organizacijama isplaćen drugi obrok potpore

Od 2015. godine do danas ukupno je isplaćeno više od 8,6 milijuna kuna od predviđenih 10,1 milijuna odnosno 86% omotnice, navode iz APPRRR-a.

Foto: Depositphotos/dusanpetkovic (ilustracija)
  • 206
  • 21
  • 0

Drugi obrok potpore za zadnju godinu provedbe poslovnog plana od pola milijuna kuna, isplatila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 31. prosinca 2020. godine.

Time je, navode, proizvođačkim organizacijama u 2020. godini isplaćeno više od 1,1 milijun kuna potpore.

Kako podsjećaju, provedba nacionalne potpore za početak rada odnosno uspostave tih organizacija u Republici Hrvatskoj započela je još 2015. godine s ciljem da olakša početak poslovanja u periodu od 5 godina kako bi dostigle standarde Europske unije i postale konkurentne na njenom tržištu.

Proizvođačkim organizacijama koje je priznalo Ministarstvo poljoprivrede i odobrilo njihov poslovni plan isplaćena je potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravnih postupaka. U petogodišnjem razdoblju od 2015. godine do danas ukupno je isplaćeno više od 8,6 milijuna kuna od predviđenih 10,1 milijuna odnosno 86% omotnice.

Kako do statusa proizvođačke organizacije?

Podsjećamo, upute za korisnike Zahtjeva za priznavanje ovog, ali i drugih oblika udruženja primarnih poljoprivrednih proizvođača, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede još u rujnu prošle godine. 


Tagovi

Proizvođačke organizacije Potpore Omotnica Isplata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snijega nema puno u nizinama, ali ga se može naći iznad 400 mnv. Na vrhovima Krndije ima ga 10 cm