Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 01.01.2022. 09:00

Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka je u javnom savjetovanju

Prihvatljive aktivnosti sufinanciranja su nabava kontejnera s infrastrukturom, uređenje i/ili opremanje sabirališta kravljeg, ovčjeg i/ili kozjeg mlijeka.

Foto: Depositphotos/nannie.mini
  • 525
  • 176
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje u vezi prijedloga Pravilnika o provedbi Programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka. Kako navode, cilj je urediti ih radi udovoljavanja uvjetima za prelazak u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom.

Riječ je o objektu u kojem se sabire mlijeko od dva ili više proizvođača u sustavu otkupa od jednog objekta odobrenog za preradu mlijeka, a koji je upisan u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla s opisom djelatnosti "sabiralište".

Prema prijedlogu Pravilnika, prihvatljive aktivnosti sufinanciranja su nabava kontejnera s infrastrukturom, uređenje i/ili opremanje sabirališta kravljeg, ovčjeg i/ili kozjeg mlijeka u cilju prilagodbe zahtjevima posebnih propisa o sigurnosti hrane i upisa u Upisnik odobrenih objekata.

Iznos potpore ovisi o vrsti ulaganja

Tako su prihvatljivi troškovi sufinanciranja za kupnju novog ili rabljenog kontejnera s infrastrukturom (vodovodna, plinska, električna, kanalizacijska mreža, gromobranske instalacije, rashladni uređaji), uključujući prijevoz i montažu kontejnera u iznosu do 80 tisuća kuna.

Zatim uvođenje  infrastrukture u registrirano sabiralište u ukupnom iznosu do 40 tisuća kuna, građevinski radovi do 50 tisuća kuna, kupnja laktofriza do 35 tisuća kuna, izrada projektne dokumentacije u iznosu do 20 tisuća kuna. Svi iznosi moraju biti bez PDV-a.

Sufinanciranje je moguće ostvariti u najvišem iznosu od 100 tisuća kuna po prihvatljivom korisniku, navodi se u Pravilniku. A najveći iznos potpore utvrđuje se prema priloženim predračunima ili računima za prihvatljive troškove.

Također, u slučaju da se na Javni poziv prijavi broj korisnika čiji ukupan traženi iznos sufinanciranja prelazi dva milijuna kuna, prednost imaju sabirališta preko kojih se sabire mlijeko od većeg broja primarnih proizvođača.

Detaljnije informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 30. siječnja 2022. godine, napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Sabiralište mlijeka Prijedlog Pravilnika Mlijeko Sufinanciranje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo