• APPRRR
  • 04.10.2019. 16:30

Produžen je rok za podnošenje zahtjeva za isplatu za osiguranje usjeva, životinja i biljaka!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je druge izmjene drugog Natječaja za provedbu podmjere 17.1.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.483
  • 106
  • 0

Produžen je rok za podnošenje zahtjeva za isplatu za osiguranje usjeva, životinja i biljaka!

Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas, 4. listopada 2019. objavila je druge izmjene drugog Natječaja za provedbu podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva, životinja i biljaka“ kojim se rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu produžuje te se može popunjavati i podnositi u AGRONET-u do 30. studenoga 2019. godine do 12:00:00 sati.

Izmjene Natječaja pogledajte ovdje.

Kako podsjećaju, prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i odnosi se na godinu za koju su zahtjevi za isplatu potpore podneseni. Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja.

Podmjera 17.1. Premije za osiguranje usjeva, životinja i biljaka

Tip operacije 1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka (od proizvodnih gubitaka uzrokovanih nepovoljnim klimatskim prilikama, životinjskim i biljnim bolestima, najezdom nametnika, okolišnim incidentom i mjerom donesenom u skladu s Direktivom 2000/29/EZ).
Korisnici su fizičke ili pravne osobe ili grupe fizičkih ili pravnih osoba upisanih u Upisnik poljoprivrednika.
Prihvatljivi troškovi: Važeća premija osiguranja koja pokriva gubitke proizvodnje veće od 20%.
Potpora: Intenzitet potpore je 70% vrijednosti premije osiguranja, najviše 75.000,00 EUR godišnje po korisnku.

 


Tagovi

Ruralni razvoj Osiguranje Podmjera 17.1. Izmjene natječaja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tajlanđani se privikavaju na život bez plastičnih vrećica u samoposlugama :D (f: Neverovali ILI DA) Pročitaj cijelu bilješku »