Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 09.05.2022. 15:10

Produljen je rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere

U slučaju zakašnjelih zahtjeva smanjuje se visina plaćanja po danu kašnjenja.

Foto: Bigstock/valio84sl
  • 7.398
  • 520
  • 0

Produljen je rok za zaprimanje jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako navode, izmjena Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za ovu godinu objavljena je u Narodnim novinama 53/2022, a njome se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva produžava do 1. lipnja 2022. godine.

Nadalje, rok za izmjene već podnesenog zahtjeva bez sankcija je 17.6.2022., dok je rok za zakašnjele zahtjeve sa sankcijama 27.6.2022. No, u tom se slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. 

Sve izmjene pronađite ovdje

Sukladno izmjeni, rok za podnošenje zahtjeva za 2022. godinu za Potporu za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine i Potporu za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za razdoblje od 2021. do 2023. godine se pomiče na 1. lipnja 2022. godine.

Također, u izmjenama stoji da korisnici koji podnose zahtjev za potporu za područje dobrobiti Poboljšani uvjeti smještaja, zahtjev Povećanje podne površine za 10 posto i zahtjev Smanjenja gustoće naseljenosti, obvezni su do 15. listopada 2022. godine prijaviti u regionalnom uredu HAPIH-a ukupnu podnu površinu smještajne jedinice na objektu za uzgoj pojedine vrste životinja u svrhu upisa u Jedinstveni registar domaćih životinja.


Tagovi

IAKS mjere Izravne potpore Jedinstveni zahtjev Rokovi APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.