• Potpore
  • 01.06.2020. 17:35

Primarnim poljoprivrednim proizvođačima isplaćen 51 milijun kuna potpore

Riječ je o iznosu za ukupno 7.572 primarna poljoprivredna proizvođača u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima, navode iz APPRRR-a.

Foto: Depositphotos/artush
  • 6.909
  • 698
  • 0

Čak 51 milijun kuna potpore za ukupno 7.572 primarna poljoprivredna proizvođača u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, isplatila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u petak, 29. svibnja, objavljeno je na njihovoj stranici.

Kako pojašnjavaju, cilj Programa je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima, zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Popis korisnika po Mjeri/Podmjeri možete pronaći ovdje.

"Obavještavamo korisnike da su na AGRONET-u objavljene Odluke za svaku Mjeru/Podmjeru za koju su ostvarili pravo te ih pozivamo da se do 12. lipnja 2020. putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke.

U slučaju da se korisnik ne očituje u navedenom roku ili zakasni s dostavom očitovanja, smatra se da isti nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te je dužan vratiti iznos potpore", navode iz APPRRR-a.  


Tagovi

APPRRR Poptore Primarni proizvođači


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće najzad se preselilo u baštu, ali samo jedna mrkvica