• Mladi poljoprivrednici
  • 01.03.2019. 15:30

Prijavili ste se za tip operacije 6.1.1.? Osigurano je dodatnih 165 milijuna kuna

Obrada prijava koje su ispod crte će trajati neko vrijeme pa vas molim da budite strpljivi, rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.491
  • 167
  • 0

I službeno je, povećana su sredstva za mlade poljoprivrednike odnosno osigurano je dodatnih 165 milijuna kuna. 

"Kao što sam već najavio, a od danas je i službeno – za 165 milijuna kuna povećavamo alokaciju za natječaj za mlade poljoprivrednike iz Programa ruralnog razvoja. Još je bolja vijest da nitko ne treba ništa novo prijavljivati ni ispunjavati bilo kakve nove zahtjeve jer se ovo povećanje sredstava odnosi na sve one koji su zadovoljili kriterije na 3. natječaju i koji su se do sada nalazili "ispod crte“ na rang listi Agencije za plaćanje.

Najpopularnija mjera Programa ruralnog razvoja

Ovo je najpopularnija mjera Programa, ali i meni osobno najdraža jer daje nadu u perspektivnu i sigurnu budućnost naše poljoprivrede i našeg sela. U mladost se uvijek isplati ulagati i mladosti uvijek treba pružiti ruku i podršku. Obrada prijava koje su ispod crte će trajati neko vrijeme pa vas molim da budite strpljivi", rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako pojašnjavaju, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas Drugu izmjenu natječaja za provedbu tipa operacije 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. –2020.

Dodatna 22 milijuna eura za tip operacije 6.1.1. kako bi svi s dovoljnim brojem bodova prošli

"Ovom izmjenom ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore povećan je s 132.597.000,00 kuna na 297.394.425,00 kuna. Na Trećem natječaju zaprimljeno je sveukupno 967 prijava, a Agencija za plaćanja do sada je sklopila Ugovore o financiranju s 257 mladih poljoprivrednika.

Odluke prijavama koje zadovoljavaju kriterije i prođu administrativne kontrole 

Uključivanje u administrativnu obradu prijava za koje inicijalno nije bilo dostatnih sredstava te izdavanje odluka kojima se potvrđuje dovršetak određene faze obrade zahtijeva određeno vrijeme. Također, tijekom postupka administrativne obrade i slanja zahtjeva za dostavom dopuna, obrazloženja, ispravaka, mole se mladi poljoprivrednici za brzi povratni odgovor (s popratnom dokumentacijom, točnim podacima koja se traži), a s ciljem što skorije obrade svih ostalih prijava.

Napominjemo da su povećanjem alokacije osigurana sredstava za financiranje svih prijava koji zadovoljavaju osnovne kriterije prihvatljivosti, odnosno dobivanje odluke o rezultatu administrativne kontrole što znači da će s tim korisnikom biti potpisan ugovor", zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Natječaj Ruralni razvoj Tip operacije 6.1.1. Mladi poljoprivrednici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi