Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 17.07.2023. 12:00

Povećana sredstva za uspostavu pokusnih polja navodnjavanja

Omotnica se povećava s prvotnih 212 tisuća na više od 405 tisuća eura, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 804
  • 66
  • 0

Na sjednici Vlade RH donesena je Odluka o izmjeni Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu kojom se omotnica za provedbu Programa povećava s prvotnih 212 tisuća eura na više od 405 tisuća eura zbog interesa većeg broja korisnika.

Sredstva su osigurana su u državnom proračunu RH, a kako navode iz Ministarstva poljoprivrede cilj programa je podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Koje su prihvatljive aktivnosti?

Prihvatljive aktivnosti za potporu u okviru Programa su priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura i ostale aktivnosti u cilju uspostave tog funkcionalnog sustava.
 
"Navodnjavanje je jedna od najvažnijih agrotehničkih mjera koja ima za cilj nadoknaditi nedostatke vode koji se javljaju pri uzgoju poljoprivrednih kultura, a koji su ograničavajući faktor za postizanje njihovog punog biološkog potencijala", zaključili su iz Ministarstva.


Tagovi

Navodnjavanje Pokusna polja Vlada RH Sjednica Vlade Ministarstvo poljoprivrede Prihvatljive aktivnosti


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

25. Savjetovanjem uzgajivača koza i ovaca i 9. savjetovanjem uzgajivača konja započeli su 1. Dani hrvatskog stočarstva 👉🐮🐑🐏🐎 Proglašen je i šampion izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva - kozji svježi sir u vosku s biberom i češnjak... Više [+]