Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 29.12.2018. 09:00

Potpore za objekte za proizvodnju suhomesnatih proizvoda

Ugovore sa županom Vukovarsko-srijemske županije će potpisati pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
  • 1.112
  • 126
  • 0

Programom potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije utvrđene su aktivnosti u poljoprivredi za koje će ova županija za razdoblje 2016. – 2020. godine dodjeljivati potpore male vrijednosti te kriteriji i postupak dodjele istih. Potpore podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Vukovarsko-srijemska županije za navedeno razdoblje.

Ovo je povod za potpisivanje Ugovora o dodjeli potpora za izradu tehničke dokumentacije za građenje ili rekonstrukciju objekta za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, koje će se održati 31. prosinca (ponedjeljak) 2018.godine u 10 sati u Vukovaru, u maloj županijskoj vijećnici, Županijska 9.

Ugovore će potpisati pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava: OPG Ćuk Stjepan iz Vođinaca, OPG Prkić iz Gradišta, OPG Peulić Josip iz Cerne, PG Ivan Antinac i OPG Pavković iz Starih Mikanovaca sa županom Božom Galićem.

Kakvoća tradicijskih suhomesnatih proizvoda nikad nije bila upitna, ali je jasno da proizvodnju treba odraditi u uvjetnim prostorima na siguran, zakonom i pravilnicima određen način. Cilj je zadržati tradicionalnu, karakterističnu i izvornu proizvodnju, te istovremeno pomoći obiteljskim i drugim malim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi proširili svoje aktivnosti. Potrošači prepoznaju i cijene proizvodnju autohtonih proizvoda proizvedenih primjenom specifičnih postupaka i receptura, stoji u priopćenju Vukovarsko-srijemske županije. 

Legalizacija proizvodnje, na većini poljoprivrednih gospodarstava, provest će se na način da se postojeći objekti rekonstruiraju, prenamjene ili nadograde u skladu sa zakonskim odredbama. Sudjelujući u financiranju tehničko-tehnološkog projekta uređenja prostora za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije želi pomoći pri svladavanju prvog koraka ka legalizaciji i stvoriti uvjete za uspješno kandidiranje na neku od Mjera iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. ili drugih javnih izvora. 
 


Tagovi

Bespovratna sredstva Potpora Suhomesnati proizvodi Ruralni razvoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs