Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 09.07.2019. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Potpisano novih 370 ugovora iz tipa operacije 6.3.1.

Potpisani su ugovori vrijedni ukupno 41 milijun kuna, odnosno svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.317
  • 165
  • 0

Još 370 poljoprivrednih gospodarstava koja su zadovoljila uvjete na 3. natječaju tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ Programa ruralnog razvoja RH potpisali su jučer ugovore koje je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić.

Nakon potpisivanja ugovora kojima je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, poljoprivrednicima će biti isplaćena prva rata potpore u iznosu od 50% odobrenog novca, kako bi mogli odmah započeti sa svojim investicijama.

"Kad sam na terenu obilazim poljoprivrednike i razgovaram s njima da bi iz prve ruke saznao što im treba, kako žive i koji bi im postupci države najviše olakšali poslovanje. Petnaest tisuća eura svatko vidi na svoj način, a mali poljoprivrednik s 15.000 eura može u potpunosti promijeniti sliku svoga gospodarstva i svoje budućnosti. Zbog toga mi je ova, uz mjeru za mlade, najdraža mjera Programa ruralnog razvoja jer utječe na najveći broj poljoprivrednika i daje im perspektivu", izjavio je ministar, navodi se na stranici Ministarstva poljoprivrede. 

Potpisani su ugovori vrijedni ukupno 41 milijun kuna, odnosno svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima.

S jučerašnjim danom sklopljena su ukupno 1.663 ugovora s 3. natječaja za 6.3.1. na kojem je zaprimljeno najviše zahtjeva u okviru jednog natječaja od kada se provodi Program ruralnog razvoja RH, njih čak 6.013. Kako podsjećaju, zbog ogromnog interesa poljoprivrednika za ovu mjeru, početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na taj natječaj, povećana je na 344 milijuna kuna čime je omogućeno financiranje 3.082 projekta.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Tip operacije 6.3.1. Mali poljoprivrednici Ugovori Matilda Copić Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]