• Ruralni razvoj
  • 04.07.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Potpisano novih 196 ugovora iz operacije 6.1.1.

Do danas je isplaćeno ukupno 233 milijuna kuna za više od tisuću mladih poljoprivrednika.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.139
  • 145
  • 0

Novih 196 ugovora iz operacije 6.1.1 Programa ruralnog razvoja RH, vrijednih više od 57,5 milijuna kuna, potpisano je danas u Zagrebu. Ugovore je s korisnicima, mladim poljoprivrednicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, a potpisivanju ugovora nazočio je i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

"Povećali smo alokaciju za treći natječaj za 165 milijuna kuna pa su ovi mladi poljoprivrednici koji su prvotno bili "ispod crte“, danas ipak dobili potrebna sredstva potpore. Velika zainteresiranost i činjenica da je ovo mjera kojom želimo osigurati budućnost naše poljoprivrede i sela generacijskom obnovom, zahtijevala je dodatni poticaj i on je opravdan. Zahvaljujem svim mladim i perspektivnim ljudima koji su poljoprivredu odabrali za svoj put – vi ste naša budućnost i uvijek ćemo raditi na mjerama da vam pomognemo", rekao je ministar, prenosi se na stranici Ministarstva.
 
Korisnici potpore za mlade poljoprivrednike, objašnjavaju iz Ministarstva, su osobe između 18 i 40 godina starosti, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 EUR-a, a potpora iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno do 50.000 EUR-a po korisniku.

Do danas je isplaćeno ukupno 233 milijuna kuna za više od tisuću mladih poljoprivrednika. Obrada ostalih zahtjeva je u tijeku, a uskoro slijede i nova potpisivanja ugovora.


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 6 Mladi poljoprivrednici Ugovori


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zlatna polja :)