• Ruralni razvoj
  • 03.10.2019. 14:10
  • Grad Zagreb, Zagreb

Potpisano 39 ugovora iz Mjere 7 vrijednih 177 milijuna kuna

Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda u ruralnim područjima gotovo je jednako važno kao i ulaganje u povećanje poljoprivredne proizvodnje i prerađivačkih kapaciteta, rekla je ministrica.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 777
  • 53
  • 0

Potpisano je 39 novih ugovora o financiranju koji su rezultat provedenih natječaja iz Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja RH, vrijednih 177 milijuna kuna, koje je s predstavnicima gradova, općina i vodno-komunalnih poduzeća potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Iz natječaja za tip operacije 7.2.1. "Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ potpisano je 13 ugovora vrijednih 45,8 milijuna kuna. Projekti se provode u naseljima do 2.000 stanovnika, a potpora iznosi 100% investicije, odnosno između 30.000 i 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.  Zajedno s potpisanim ugovorima ukupno će se provesti 115 projekata vrijednosti 446,8 milijuna kuna, navodi se na stranici Ministarstva.

Provedena su dva natječaja za tip operacije 7.4.1., a trenutno je u tijeku ugovaranje projekata sa 2. natječaja. Do sada je iz tog natječaja ukupno ugovoreno 209 projekata u vrijednosti većoj od milijardu kuna i to 143 vrtića u vrijednosti 763,6 milijuna kuna (ukupno ih je ugovoreno 200 iz ove mjere), 6 zajedničkih vatrogasnih domova u vrijednosti 46,2 milijuna kuna te 60 projekata za lokalnu infrastrukturu u vrijednosti 289 milijuna kuna. Jučer je potpisano 26 ugovora vrijednih 131 milijun kuna.

"Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda u ruralnim područjima gotovo je jednako važno kao i ulaganje u povećanje poljoprivredne proizvodnje i prerađivačkih kapaciteta jer podjednako doprinose kvaliteti života, stvaranju novih vrijednosti i poticanju zapošljavanja i naseljavanja naših ruralnih područja", izjavila je ministrica Marija Vučković na potpisivanju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Mjera 7 Ruralni razvoj Potpisivanje ugovora Matilda Copić Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uštedite 5% na odabrane DEUTZ-FAHR modele sa POWERSHUTTLE opremom!

Promijenite smjer kretanja i uštedite vrijeme i novac! Ugrabite na vrijeme svoj DEUTZ-FAHR traktora s POWERSHUTTLE dodatnom opremom i ostvarite dodatni popust od 5% po mo...

Pročitaj cijelu bilješku