Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarstvo
  • 09.12.2022. 11:00

Potpisani ugovori: Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Primarna zadaća programa je unaprjeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 212
  • 25
  • 0

Potpisivanje ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine održano je jučer, 8. prosinca.

"Kreiran je u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprjeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja", priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministrica Marija Vučković podsjetila da je u rujnu usvojena Odluka kojom su sredstva za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u ovoj godini povećana na tri milijuna kuna.

Navela je kako je samo za Covid mjere pomoći isplaćeno je oko milijardu kuna, od toga pomoć za stočarstvo vrijedna oko 265 milijuna kuna, a u posljednjem, jesenskom paketu mjera pomoći ove Vlade osigurano je više od pola milijarde kuna domaćim poljoprivrednicima kroz nekoliko programa. "Do danas je iz Programa ruralnog razvoja za hrvatsko stočarstvo isplaćeno 2,8 milijardi kuna, od čega za očuvanje ugroženih izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja više od 196 milijuna kuna", navode iz Ministarstva. 

Kako su priopćili, najvažnije za perspektivu je 3,8 milijardi eura vrijedan Strateški plan koji za razdoblje 2023.-2027. uvodi proizvodno vezane potpore za prvotelke i stočarima osigurava sredstva kroz brojne intervencije, uključujući očuvanje ugroženih izvornih pasmina, rad proizvođačkih organizacija, dobrobit životinja, ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda te mnoge druge.


Tagovi

Potpisivanje ugovora Uzgojna udruženja Stočarstvo Marija Vučković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Znate li u kojem bh. kraju su od "sirotinjskog jela" napravili gastronomski specijalitet? Nazivaju ga i Bogom danim za koze. Odakle god došli možete jesti "U matere". Uskoro reportaža #12bisera 🥬🥗🤗