AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Potpisani novi ugovori iz mjere 4 vrijedni 89 milijuna kuna

Potpisani novi ugovori iz mjere 4 vrijedni 89 milijuna kuna

Ruralni razvoj

Potpisani novi ugovori iz mjere 4 vrijedni 89 milijuna kuna

Datum: 14.11.2017. 15:30 |

2

Kategorija:

Financiranje

Za operaciju 4.1.1. ugovoreno je 16 projekata u vrijednosti od gotovo 76 milijuna kuna, dok je za operaciju 4.2.1. u vrijednosti od 13 milijuna kuna ugovoreno 7 projekata.

Novi ugovori za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva za operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" i 4.2.1. "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" ukupne vrijednosti 89 milijuna kuna, potpisani su danas u Ministarstvu poljoprivrede. Ugovore je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

"U voćarstvo, povrćarstvo, stočarstvo i peradarstvo od danas će biti investirano novih 89 milijuna kuna kojima će se podići novi nasadi, graditi nove i obnavljati postojeće farme. Tu su i mikro, mali i srednji korisnici koji će svojim proizvodima, poput pršuta, ljekovitog bilja i sireva, povećati dodanu vrijednost. Raduje me što će svi oni zajedno postati konkurentniji na tržištu i kako su pronašli svoju nit vodilju za budućnost", izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede te dodao da Program ruralnog razvoja nudi mogućnosti ulaganja, ali omogućuje i brojna poboljšanja i razvoj životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima.

"Svi zajedno smo ovdje da radimo na njegovom iskorištenju u najboljoj mogućoj mjeri za same poljoprivrednike", naglasio je ministar Tolušić.

Za operaciju 4.1.1. ugovoreno je 16 projekata u vrijednosti od gotovo 76 milijuna kuna, dok je za operaciju 4.2.1. u vrijednosti od 13 milijuna kuna ugovoreno 7 projekata. Nakon potpisivanja ugovora korisnici kreću s postupkom nabave i podnose drugi dio zahtjeva za potporu. Prihvatljivim korisnicima bit će izdane odluke o dodjeli sredstava te će biti u mogućnosti podnijeti zahtjev za predujam u iznosu od 50% odobrene potpore.

Detaljne uvjete za sufinanciranje, iznose potpora, te ulaganja i prihvatljive korisnike u operacijama 4.1.1. i 4.2.1. možete pogledati na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u izborniku Ruralni razvoj, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: mps.hr

Broj pregleda članka: 2367; Uspješnost članka: 187.35

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede, APPRRR, Mjera 4, Ugovori

Ključne riječi članka: potpisani, novi, ugovori, iz, mjere, 4, vrijedni, 89, milijuna, kuna, vrijednosti, milijuna, poljoprivrede, ulaganja, milijuna kuna


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!