Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 30.07.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Potpisani novi ugovori iz mjere 4 vrijedni 127 milijuna kuna

Ukupna vrijednost potpore projektima iznosi 127,3 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost ulaganja više od 230 milijuna kuna.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/Uprava za ruralni razvoj
  • 851
  • 60
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prisustvovala je 29. srpnja 2019. godine potpisivanju 59 novih ugovora iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja, za tipove operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednog gospodarstva – stočarstvo i peradarstvo te voće i povrće i 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš koje je s poljoprivrednicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić.

"Ulaganja u modernizaciju i opremanje poljoprivredne proizvodnje u cilju povećanja konkurentnosti jedni su od primarnih ciljeva Programa ruralnog razvoja. Dodatni napori poljoprivrednika u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš kontroliraju i smanjuju rizike uz upravljanje sustavima i procesima koji zaokružuju poslovne procese, ali i iskazuju društvenu odgovornost i etičnost. Drago mi je da se pokazao veliki interes poljoprivrednika za poboljšanje proizvodnje – 59 korisnika dobit će više od 127 milijuna kuna potpore, u mjeri za koju je sveukupno zaprimljeno najviše prijava i u kojoj su najviša ulaganja“, izjavila je ministrica Marija Vučković.

Korisnici kod obje operacije su fizičke i pravne osobe upisne u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke grupe/organizacije. Kod operacije 4.1.1. najviša vrijednost javne potpore po projektu za ulaganja isključivo u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, radnih strojeva te gospodarskih vozila može iznositi 1.000.000 EUR. Intenzitet potpore iznosi do 50% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova, a može se uvećati za dodatnih 20 postotnih bodova i to za mlade poljoprivrednike, zajedničke projekte, integrirane projekte, ulaganja u planinska područja, područja sa značajnim prirodnim ograničenjima i ostala područja s posebnim ograničenjima, ulaganja unutar Europskoga inovacijskog partnerstva (EIP), ulaganja povezana s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima i ekološkom poljoprivredom.

Najviša vrijednost potpore u operaciji 4.1.2. iznosi od 5.000 do 1.000.000 EUR s intenzitetom potpore do 75% vrijednosti, a može se uvećati za dodatnih 20 postotnih bodova kao i pod gore navedenim uvjetima.

Iz mjere 4 do sada je ugovoreno preko 1.500 projekata koje Ministarstvo poljoprivrede podupire s više od 3,7 milijardi kuna, a sve su to projekti usmjereni napretku i razvoju hrvatskog poljoprivredno-prehrambenog sektora. Od 2017. godine raspisujemo natječaje koji su usmjereni na različite sektore i različite kategorije korisnika pa je takva podjela osigurala bolju disperziju sredstava. Tako je i ovaj natječaj podijeljen sektorski na sektore voća i povrća te za sektor stočarstva i peradarstva te na velike i male korisnike, pri čemu je za male korisnike namijenjeno 50% više sredstava nego za velike i to upravo s ciljem daljnjeg jačanja njihove konkurentnosti.


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 4 Potpisivanje ugovora Matilda Copić Marija Vučković


Partner

Ruralni razvoj RH

Ulica Grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01 6408 144, web: http://ruralnirazvoj.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!