AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Poljoprivrednim školama 5 milijuna kuna za modernizaciju programa

Poljoprivrednim školama 5 milijuna kuna za modernizaciju programa

Javni poziv

Poljoprivrednim školama 5 milijuna kuna za modernizaciju programa

Datum: 10.11.2017. 15:25

Kategorija:

Financiranje

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Za srednje škole osigurano je pet milijuna kuna, a mogu se javiti škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine za projekte ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.

Ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola) maksimalan iznos potpore može biti 500 tisuća kuna, a ako se prijavljuju dva prijavitelja (partneri) maksimalan iznos potpore može biti milijun kuna. Najniža vrijednost zatraženih sredstava po projektu može iznositi 50 tisuća kuna. Javni poziv otvoren je do 23. studenog 2017. godine. Detaljne informacije o javnom pozivu, upute i obrasci dostupni su ovdje.

"Naše poljoprivredne škole temelj su budućim mladim poljoprivrednicima kojima trebamo osigurati modernu opremu i sredstva za školski rad i učenje. Tako će steći znanja koja će im sutra pomoći na njihovim obiteljskim gospodarstvima. Mladi ljudi koji se odlučuju za poljoprivredna zanimanja već u ranoj dobi pokazuju što žele raditi u budućnosti. Na nama je da im pomognemo opremajući škole, praktikume i laboratorije", izjavio je ministar Tomislav Tolušić, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr

Broj pregleda članka: 330; Uspješnost članka: 39.5

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede, Javni poziv, Poljoprivredne škole, Srednje škole

Ključne riječi članka: poljoprivrednim, skolama, 5, milijuna, kuna, za, modernizaciju, programa, škole, poljoprivredna, poljoprivrede, maksimalan iznos potpore


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!