Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada RH
  • 01.07.2021. 16:15

Poljoprivrednicima Požeštine 20 milijuna kuna pomoći za saniranje šteta od tuče i poplava 

Znamo koliko je u ovom trenutku važna brza reakcija s obzirom na razmjer šteta koje su na velikom broju poljoprivrednih gospodarstava stopostotne, kaže ministrica Vučković.

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL (ilustracija)
  • 194
  • 30
  • 0

Za saniranje šteta od tuče i poplava osigurano je 20 milijuna kuna pomoći požeško-slavonskim poljoprivrednicima. 

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade, riječ je o sredstvima Državnog proračuna, a poljoprivrednicima bi trebale pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede koje će predviđena sredstva pomoći za saniranje šteta u poljoprivredi nastalih uslijed tuče, kiša i poplava usmjeriti izravno na račun Požeško-slavonske županije. 

U suradnji s Ministarstvom izradit će se program potpora male vrijednosti za nepogodom pogođene poljoprivrednike i utvrditi kriterije za dodjelu sredstava pomoći.

"Osigurali smo vrijednu pomoć poljoprivrednicima na području Požeštine te ćemo u suradnji sa županijom izraditi program potpora koji će imati za cilj brzo i efikasno pružiti pomoć svima kojima je pomoć potrebna. Znamo koliko je u ovom trenutku važna brza reakcija s obzirom na razmjer šteta koje su na velikom broju poljoprivrednih gospodarstava stopostotne“, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Također, na sjednici Vlade usvojen je Program sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu vrijedan pet milijuna kuna, također osiguranih iz nacionalnih sredstava. 

Usvojeni program, rekla je ministrica, u skladu je s Programom Vlade RH 2020. – 2024., ključnim prioritetom i ciljem postizanja samodostatnosti u hrani i niskougljičnoj energetskoj tranziciji jačanjem hrvatskog sela i poljoprivrede. "Udruživanjem primarnih poljoprivrednih proizvođača, bilo da je riječ o biljnoj proizvodnji ili stočarstvu, omogućeno je zajedničko zastupanje interesa i zajednički nastup na tržištu u svrhu jačanja kapaciteta regionalne razine za učinkovitije korištenje sredstava EU namijenjenih razvoju poljoprivrede i bolje pozicije na tržištu“, zaključila je. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Štete Pomoć Vlada Požeština Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije