Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 16.11.2020. 12:30

Poljoprivrednici, započela je isplata predujma u okviru izravnih plaćanja

Za isplatu predujma poljoprivrednicima je osiguran iznos od jedne milijarde i 565 milijuna kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

Foto: Depositphotos/hurricanehank
  • 13.395
  • 1.727
  • 1

Započela je isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2020. godinu, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Za isplatu je osiguran iznos od jedne milijarde i 565 milijuna kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

Više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava očekuje potpora

"Kao i prethodne tri godine, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2020. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju", napominju iz Ministarstva. 

Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje, mlade poljoprivrednike te proizvodno vezane potpore za povrće, voće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve.

Stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

Novac za ovu isplatu se refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a u predujmu će se isplatiti maksimalno 70% EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2020. godinu.

Podsjećamo, prilikom najave isplate sredinom studenoga, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, naglasila je da se u izvanrednim okolnostima izazvanim širenjem bolesti COVID-19 trude pomoći proizvođačima na sve moguće načine, pa tako i osiguravanjem dodatnih sredstava i mjera.

Uz isplatu avansa koji će omogućiti poljoprivrednicima planiranje proizvodnje, otvorena su bila i 2 natječaja vrijedna 360 milijuna kuna tzv. Mjera 21. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Poljoprivredna gospodarstva Izravna plaćanja Europski fond za jamstvo u poljoprivredi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]