Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.09.2020. 15:00

Poljoprivrednici, poslano je 120 novih ugovora vrijednih gotovo 13,5 milijuna kuna

Ugovori su poslani za operaciju 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: Depositphotos/Kzenon
  • 1.283
  • 119
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala nove ugovore, njih 120 u vrijednosti potpore od gotovo 13,5 milijuna kuna.

Ugovori su, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, poslani za operaciju 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Kako pojašnjavaju, riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima.

Pomoću odobrenih sredstava u okviru ove operacije financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Poljoprivrednicima poslano 235 ugovora, potpore vrijedne gotovo 38 milijuna kuna

"Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja RH korisnici su pokazali najveći interes upravo za ovaj tip operacije, a ukupno je zaprimljeno 6.013 prijava. Početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na natječaj, povećana je na 474,3 milijuna kuna, čime se može financirati 4.261 projekt“, ističu iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

APPRRR Ugovori Tip operacije 6.3.1. Mala obiteljska gospodarstva Kupovina Financiranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Boso trgovinama kupac može kupiti samo 2 kg šećera. Pa ti peci pekmez, pravi sok, vino... Jutarnji je kontaktirao vlasnika trgovina Boso koja je često jedina trgovina u selima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Bosiljka Stanića koji je pot... Više [+]