Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izmjene natječaja
  • 12.02.2021. 08:55

Podmjera 10.2.: Promijenjen rok zaprimanja zahtjeva za isplatu

Korisnik je, pojašnjavaju, od sada u obvezi dostaviti Zahtjev za isplatu najkasnije 30 dana od dana prihvaćanja Odluke o dodjeli sredstava.

Foto: Bigstock/ valio84sl
  • 2.693
  • 154
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve Izmjene natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za provedbu podmjere 10.2. "Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi", u kojima je promijenjen rok zaprimanja zahtjeva za isplatu.

"Rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu je 30 dana od dana prihvaćanja Odluke o isplati predujma/Odluke o odbijanju zahtjeva za isplatu predujma. U ostalim dijelovima Natječaj ostaje neizmijenjen“, stoji u priopćenju.

Podsjećamo, svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, a korisnici su javna tijela i pravne osobe koja se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Ciljevi mjere su potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Detaljnije o izmjeni pogledajte ovdje.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti, a ukupan iznos raspoloživih sredstava Natječaja je 15.000.000 kuna. Intenzitet javne potpore je do 100% ( 85% EU i 15% RH).


Tagovi

Izmjene natječaja Podmjera 10.2. Genetski izvori Rok Zahtjev


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zna neko šta je ovo?