Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 01.01.2018. 09:00

Početkom siječnja natječaj za mjeru 6.2. i operaciju 4.1.1.!

Dugoočekivani natječaji napokon će biti raspisani u ovom mjesecu, obećali su iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstockphoto/pedphoto
  • 6.525
  • 331
  • 0

Sretna vam Nova! Ušli smo u siječanj u kojemu se već početkom mjeseca očekuje objava natječaja iz Programa ruralnog razvoja, ali ne samo iz njega.

Podsjećamo, kako je najavilo Ministarstvo poljoprivrede, početkom siječnja Agencija za plaćanja u poljoprivredi će raspisati dugo očekivani natječaj za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti (6.2.) vrijedan 187 milijuna kuna te novi natječaj iz operacije 4.1.1. namijenjen ratarima, vinarima i cvjećarima vrijedan 100 milijuna kuna.

Do kraja siječnja 2018. bit će objavljeno još šest natječaja vezanih uz ribarski program ukupne vrijednosti 478 milijuna kuna od kojih je čak 311 namijenjeno za nove ili modernizaciju postojećih ribarskih luka.

Što je Ministarstvo poljoprivrede napravilo u 2017. godini?

Kako su naveli, u 2017. godini provedeno je 43 postupka dodjele sredstava, a korisnicima je izdano ukupno 2.640 odluka i ugovora u vrijednosti potpore od 3,2 milijarde kuna. Ukupna vrijednost provedenih postupaka dodjele sredstava predstavlja 50 % raspoloživih sredstava PRR-a.

Od početka provedbe PRR-a tako je ukupno dodijeljeno 6,1 milijardi kuna javnih sredstava odnosno 34%, a isplaćeno je 3.275.288.219,27 kuna.

Foto: Bigstockphoto/pedphoto36pm


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo