Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 21.06.2023. 10:30

Ovog tjedna dodjela 64 ugovora iz Programa ruralnog razvoja

Iz Ministarstva poljoprivrede priopćili su da je njihova vrijednost veća od 19,6 milijuna eura.

Foto: Depositphotos/Nobilior
  • 1.449
  • 72
  • 0

Ovaj tjedan izdaju se 64 ugovora za projekte financirane iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, a vrijednost dodijeljene potpore veća je od 19,6 milijuna eura, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, potpora je namijenjena različitim projektima poput gradnje i opremanja farmi za uzgoj mliječnih krava, farmi za tov svinja te onih za tov junadi, skladišnih kapaciteta, podizanja trajnih nasada, gradnje šumskih puteva, nabave mehanizacije, ulaganja u obradu drva te ulaganja u konverziju šuma.

"Izvorni Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.  je u cijelosti ugovoren i isplaćen te je u prijelaznom razdoblju 2021. -2022. uvećan za alokaciju u iznosu od 902,56 milijuna eura, čime je Hrvatskoj iz Programa ruralnog razvoja na raspolaganju 3,285 milijardi eura", podsjećaju iz Ministarstva.

Do 31. svibnja ove godine raspisani su natječaji u vrijednosti od 3,8 milijardi eura (115,5% ukupne alokacije). Ugovoren je iznos od 3,05 milijardi eura, što predstavlja 93 posto raspoloživih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Do kraja svibnja Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 2,62 milijarde eura, što čini 80 posto raspoloživih sredstava, pri čemu postoji mogućnost isplate do 31. prosinca 2025. godine.

"Navedeni rezultati doveli su Hrvatsku u gornju polovicu ljestvice zemalja EU po iskorištenosti sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", kažu iz Ministarstva.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Ugovori Program ruralnog razvoja Potpore Financiranje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]