Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpora
  • 11.06.2019. 09:00

Otvoreno podnošenje Zahtjeva za mjeru potpore proizvođačima mandarina

Proizvođačima je dostupno ukupno 20 milijuna kuna za ovu mjeru.

Foto: Pixabay/skoddeheimen
  • 648
  • 77
  • 0

Od 10. lipnja do 8. srpnja 2019. godine otvoreno je podnošenje Zahtjeva za nacionalnu potporu male vrijednosti namijenjenu proizvođačima mandarina: uzgojenih od vrste Citrus reticulata Blanco, uključujući satsume (Citrus unshiu Marcow), klementine (Citrus clementina hort. ex Tanaka), obične mandarine (Citrus deliciosa Ten.) i tangerine (Citrus tangerina Tanaka) uzgojene od tih vrsta i njihovih hibrida.

Proizvođačima je dostupno ukupno 20 milijuna kuna za ovu mjeru. Za potporu su prihvatljivi proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika koji imaju površine upisane u ARKOD sustav, odnosno Upisnik voćnjaka, pod mandarinom kao čistom kulturom.

Zahtjevi za potporu se podnose putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije. Po unosu zahtjeva u AGRONET, korisnici su dužni zahtjev ispisati i potpisati te predati u podružnicu Agencije za plaćanja.

Korisnici potpore obvezni su pridržavati se mjera propisanih:

  • Naredbom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje Sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) (»Narodne novine«, broj 73/18) i
  • Akcijskim planom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje Sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) u dolini rijeke Neretve za razdoblje od 2018. do 2021. godine.

Ostale detalje o mjeri pogledajte u Pravilniku o provedbi Programa potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu (NN 57/2019).


Tagovi

Potpora Uzgoj mandarina Nacionalni program


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]